Terveystalo + Nightingale -hyvinvointimittaus

Terveystalo + Nightingale -hyvinvointimittaus yhdistää uudenlaisen terveysmittauksen ja huippuasiantuntijoiden laatimat hyvinvointisisällöt.

Tehdään hyvinvoinnistasi numero

Mittaus kartoittaa laajasti kroonisten elintapasairauksien riskiä. Mittaustuloksia auttavat parantamaan Terveystalo-sovellukseesi päivittyvät fysioterapeuttien, ravitsemusterapeuttien ja psykologien laatimat unen, palautumisen, liikunnan ja ravitsemuksen viikko-ohjelmat. Terveystalo + Nightingale -hyvinvointimittauksen hinta on 149 €. Pääset mittaukseen ostamalla lahjakortin ja varaamalla ajan palvelua tarjoavaan Terveystalon laboratorioon. Jos haluat seurata tai parantaa tuloksiasi, seurantamittauksessa on hyvä käydä 4–6 kuukauden välein.

Terveystalo + Nightingale -hyvinvointimittaus
Terveystalo + Nightingale -hyvinvointimittaus
€149,00
 
Kokonaiskolesteroli
Kokonaiskolesteroli mittaa kaikkea verestä löytyvää kolesterolia eikä erittele hyvää (HDL) ja pahaa (LDL) kolesterolia. Korkea kolesteroli on yleensä haitallista, mutta tarkempaa arviota varten tarvitaan HDL- ja LDL-mittaukset. Nämä tehdään käytännössä aina samalla mittauskerralla.
Kokonaiskolesteroli ? Kokonaiskolesteroli mittaa kaikkea verestä löytyvää kolesterolia eikä erittele hyvää (HDL) ja pahaa (LDL) kolesterolia. Korkea kolesteroli on yleensä haitallista, mutta tarkempaa arviota varten tarvitaan HDL- ja LDL-mittaukset. Nämä tehdään käytännössä aina samalla mittauskerralla.
 
LDL-kolesteroli
LDL-kolesterolia eli "huonoa kolesterolia" käytetään osana sydän- ja verenkiertosairauksien riskien arviota ja hoidon tehon seurantaa. Sydänsairailla henkilöillä korkea LDL on erityisen haitallinen. Normaalin LDL:n raja on alle 3, mutta sydänsairailla tavoitteet ovat matalammalla. Esimerkiksi sepelvaltimotaudissa tavoite on alle 1,4.
LDL-kolesteroli ? LDL-kolesterolia eli "huonoa kolesterolia" käytetään osana sydän- ja verenkiertosairauksien riskien arviota ja hoidon tehon seurantaa. Sydänsairailla henkilöillä korkea LDL on erityisen haitallinen. Normaalin LDL:n raja on alle 3, mutta sydänsairailla tavoitteet ovat matalammalla. Esimerkiksi sepelvaltimotaudissa tavoite on alle 1,4.
 
HDL-kolesteroli
HDL-kolesterolia eli "hyvän kolesterolin" mittausta käytetään osana sydän- ja verisuonisairauksien riskien arviota. Suuri HDL-pitoisuus on suojaava tekijä. Tarkkoja tavoitearvoja ei ole olemassa. Vyötärölihavuus laskee HDL-pitoisuutta. Ravinnon vaikutus on vähäinen, mutta liikunta ja tupakoimattomuus voivat nostaa HDL:ää.
HDL-kolesteroli ? HDL-kolesterolia eli "hyvän kolesterolin" mittausta käytetään osana sydän- ja verisuonisairauksien riskien arviota. Suuri HDL-pitoisuus on suojaava tekijä. Tarkkoja tavoitearvoja ei ole olemassa. Vyötärölihavuus laskee HDL-pitoisuutta. Ravinnon vaikutus on vähäinen, mutta liikunta ja tupakoimattomuus voivat nostaa HDL:ää.
 
VLDL-kolesteroli
VLDL-kolesteroli tunnetaan myös "huonona" kolesterolina. Liiallinen VLDL-kolesteroli ahtauttaa verisuonia eikä tee hyvää sydämelle. Suositusarvo alle 0,77 mmol/l (millimoolia litrassa).
VLDL-kolesteroli ? VLDL-kolesteroli tunnetaan myös "huonona" kolesterolina. Liiallinen VLDL-kolesteroli ahtauttaa verisuonia eikä tee hyvää sydämelle. Suositusarvo alle 0,77 mmol/l (millimoolia litrassa).
 
Triglyseridit
Triglyseridit ovat veressä kiertäviä rasvoja. Liiallinen energiansaanti ravinnosta voi nostaa triglyseridiarvoa. Alkoholin käytön vähentäminen ja ruokailutottumusten korjaaminen voivat alentaa triglyseridiarvoa tehokkaasti. Poikkeavan korkean arvon taustalla voi olla myös perinnöllinen sairaus.
Triglyseridit ? Triglyseridit ovat veressä kiertäviä rasvoja. Liiallinen energiansaanti ravinnosta voi nostaa triglyseridiarvoa. Alkoholin käytön vähentäminen ja ruokailutottumusten korjaaminen voivat alentaa triglyseridiarvoa tehokkaasti. Poikkeavan korkean arvon taustalla voi olla myös perinnöllinen sairaus.
 
Apolipoproteiini B
ApoB, eli apolipoproteiini B, auttaa kuljettamaan “huonoa” kolesterolia veressä ja sen vuoksi liian korkea pitoisuus on haitallista sydänterveydelle.
Apolipoproteiini B ? ApoB, eli apolipoproteiini B, auttaa kuljettamaan “huonoa” kolesterolia veressä ja sen vuoksi liian korkea pitoisuus on haitallista sydänterveydelle.
 
Apolipoproteiini A1
ApoA1, eli apolipoproteiini A1, auttaa kuljettamaan hyvää kolesterolia veressä ja sen vuoksi korkeampi pitoisuus on hyväksi sydänterveydelle.
Apolipoproteiini A1 ? ApoA1, eli apolipoproteiini A1, auttaa kuljettamaan hyvää kolesterolia veressä ja sen vuoksi korkeampi pitoisuus on hyväksi sydänterveydelle.
 
ApoB/ApoA1 -suhde
Tämä on huonon apolipoproteiinin (ApoB) suhde hyvään apolipoproteiiniin (ApoA1) veressä.
ApoB/ApoA1 -suhde ? Tämä on huonon apolipoproteiinin (ApoB) suhde hyvään apolipoproteiiniin (ApoA1) veressä.
 
Glukoosi
Glukoosi on peräisin ravinnosta ja sen pitoisuuden tulisi pysyä lääketieteellisten viitearvojen eli “normaaliarvojen” sisällä.
Glukoosi ? Glukoosi on peräisin ravinnosta ja sen pitoisuuden tulisi pysyä lääketieteellisten viitearvojen eli “normaaliarvojen” sisällä.
 
Glykoproteiinin asetylaatio
Glykoproteiinin asetylaatio (GlycA) viittaa krooniseen matala-asteiseen tulehdukseen, ja sen korkea arvo ei ole terveydelle hyödyksi.
Glykoproteiinin asetylaatio ? Glykoproteiinin asetylaatio (GlycA) viittaa krooniseen matala-asteiseen tulehdukseen, ja sen korkea arvo ei ole terveydelle hyödyksi.
 
Omega-3%
Omega-3-rasvahapot ovat elimistön tarvitsemia “hyviä” rasvoja, ja niitä saa ravinnosta.
Omega-3% ? Omega-3-rasvahapot ovat elimistön tarvitsemia “hyviä” rasvoja, ja niitä saa ravinnosta.
 
Omega-6%
Omega-6-rasvahapot ovat “hyviä” rasvoja, joita elimistö tarvitsee ja joita saa ravinnosta.
Omega-6% ? Omega-6-rasvahapot ovat “hyviä” rasvoja, joita elimistö tarvitsee ja joita saa ravinnosta.
 
Kertatyydyttämättömät rasvahapot
MUFA% kertoo, kuinka suuri osuus kokonaisrasvahapoistasi koostuu kertatyydyttymättömistä rasvahapoista (monounsaturated fatty acids, MUFA). Liian suuri MUFA:n osuus veressä on terveydelle haitallista.
Kertatyydyttämättömät rasvahapot ? MUFA% kertoo, kuinka suuri osuus kokonaisrasvahapoistasi koostuu kertatyydyttymättömistä rasvahapoista (monounsaturated fatty acids, MUFA). Liian suuri MUFA:n osuus veressä on terveydelle haitallista.
 
Monityydyttämättömät rasvahapot
PUFA% kertoo, kuinka suuri osuus kokonaisrasvahapoistasi koostuu monityydyttymättömistä rasvahapoista (polyunsaturated fatty acids, PUFA).
Monityydyttämättömät rasvahapot ? PUFA% kertoo, kuinka suuri osuus kokonaisrasvahapoistasi koostuu monityydyttymättömistä rasvahapoista (polyunsaturated fatty acids, PUFA).
 
Tyydyttyneet rasvahapot
SFA% kertoo, kuinka suuri osuus kokonaisrasvahapoistasi koostuu tyydyttyneistä rasvahapoista (saturated fatty acids, SFA). Liian suurta SFA:n osuutta pidetään epäterveellisenä.
Tyydyttyneet rasvahapot ? SFA% kertoo, kuinka suuri osuus kokonaisrasvahapoistasi koostuu tyydyttyneistä rasvahapoista (saturated fatty acids, SFA). Liian suurta SFA:n osuutta pidetään epäterveellisenä.
 
Haaraketjuiset aminohapot
Haaraketjuisten aminohappojen (BCAA:iden) tulisi olla osa ruokavaliota. Sekä liian korkeat että liian matalat BCAA-arvot veressä ovat kuitenkin terveydelle haitallisia.
Haaraketjuiset aminohapot ? Haaraketjuisten aminohappojen (BCAA:iden) tulisi olla osa ruokavaliota. Sekä liian korkeat että liian matalat BCAA-arvot veressä ovat kuitenkin terveydelle haitallisia.

Mittaus on saatavilla näissä Terveystalon toimipisteissä:

 • Helsinki Kamppi, Tripla ja Itäkeskus
 • Espoo Iso Omena ja Tapiola
 • Turku Pulssi
 • Tampere Rautatienkatu
 • Lahti Aleksanterinkatu
 • Jyväskylä Väinönkatu
 • Oulu Albertinkatu
 • Kuopio Asemakatu
 • Lappeenranta Brahenkatu
 • Pori Lääkäritalo
 • Seinäjoki Vapaudentie
 • Hämeenlinna Goodman

Tarvitset Terveystalo-sovelluksen

Terveystalo + Nightingale -mittauksen tulosraportointi toimii älypuhelimessa ja vaatii Terveystalo-sovelluksen. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta ja huolehdi siitä, että käytössäsi on viimeisin sovellusversio.

Usein kysyttyä Nightingale-hyvinvointimittauksesta

Miten voin tilata Terveystalo + Nightingale -hyvinvointimittauksen?

Hankit palvelun ostamalla lahjakortin ja varaamalla ajan palvelua tarjoavaan Terveystalon toimipisteeseen. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen pankki- tai mobiilitunnuksilla. Lataa Terveystalo-sovellus älypuhelimeesi tai päivitä se uusimpaan versioon. Saat mittaustuloksesi 5 arkipäivän kuluessa mittauksesta sovellukseen. Sen jälkeen pääset tutustumaan tuloksiisi ja ohjeisiin, joiden avulla voit lähteä tekemään muutoksia elintapoihisi ja parantamaan hyvinvointiasi

Kenelle tämä palvelu on tarkoitettu?

Kaikille täysi-ikäisille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille, jotka kaipaavat lisää tietoa terveydestään ja uutta motivaatiota elintapojensa muuttamiseen.

Mitä mittaukseen sisältyy?

Palvelu sisältää yhden Nightingale-terveysindeksin mittauskerran sekä hyvinvointiasi tukevat Terveystalon tuottamat asiantuntijasisällöt käyttöösi. Saat asiantuntijasisällöt sovellukseesi samalla kun tuloksesi valmistuvat. Terveystalon lääkäri- ja muut asiantuntijapalvelut ovat lisämaksullisia.

Missä voin käydä Nightingale-hyvinvointimittauksessa? Onko tarjonta laajentumassa?

Mittaukseen pääset seuraavissa Terveystaloissa: Helsingin Kamppi, Tripla ja Itäkeskus, Espoon Iso Omena ja Tapiola, Turku Pulssi, Tampere Rautatienkatu, Lahti Aleksanterinkatu, Jyväskylä Väinönkatu, Oulu Albertinkatu, Kuopio Asemakatu, Lappeenranta Brahenkatu, Pori Lääkäritalo, Seinäjoki Vapaudentie ja Hämeenlinna Goodman. Palvelu on saatavilla rajoitetussa määrässä toimipisteitä , jotta varmistamme, että asiakkaamme saavat tulokset riittävän nopeasti, 2–5 päivän kuluessa.

Miten valmistaudun mittaukseen?

Ole syömättä ja juomatta vähintään neljä tuntia ja enintään 12 tuntia ennen mittausta. Vältä raskaita aterioita, jos syöt mittauspäivänä ennen mittausta. Voit juoda vettä ja ottaa henkilökohtaiset lääkkeesi.

Mihin Nightingale-terveysindeksin mittaus perustuu?

Terveysindeksi perustuu laboratoriossa otettavaan laskimoverinäytteeseen, josta mitataan magneettikuvausmenetelmällä useita kymmeniä veriarvoja. Testi mittaa kolesterolitasapainoa, tulehdusta, rasvahappotasapainoa, diabetesresistenssiä ja sydämen ikää. Testituloksia verrataan laajaan biopankkidataan, ja tuloksena muodostuu hyvinvointiasi kuvaava lukema, henkilökohtainen terveysindeksi. Mittaukset ovat CE-merkittyjä laboratoriotutkimuksia ja tulokset täysin vertailtavissa esimerkiksi perinteisellä tavalla mitattuun kolesteroli- tai verensokeriarvoon. Vertaamalla veriarvojasi biopankkidataan muodostuu hyvinvointiasi kuvaava lukema, uniikki terveysindeksi. Lisäksi näet tuloksesi yksittäisinä veriarvoina. Tietojasi ei verrata muiden käyttäjien tuloksiin, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Mikä on Nightingale Health? 

Nightingale Health on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on perustettu vuonna 2013. Mittauksessa käytetty MRI-verianalyysiteknologia on käytössä ympäri maailmaa, mutta verianalyysin tuottama terveysindeksi on Nightingalen kehittämä. Teknologia on yksi maailman laajimmin käytetyistä uuden sukupolven lääketieteellisen tutkimuksen työkaluista ja sillä on mitattu jo miljoonia verinäytteitä. Lue lisää Nightingale Healthista täältä.

Missä laitteissa palvelu toimii?

Palvelu toimii Terveystalo-sovelluksessa, joka toimii seuraavilla käyttöjärjestelmillä ja versioilla: Android 8.0 tai sitä uudempi sekä iOS (Apple) 11.0 tai sitä uudempi. Jos käytössäsi on vanha puhelin, et välttämättä pysty päivittämään sen käyttöjärjestelmää vaadittuun versioon. Turvallisen asioinnin varmistamiseksi käyttöjärjestelmäversioiden kriteerejä on päivitetty viimeksi helmikuussa 2022, jolloin sovelluksen tuki Android 8.0 -käyttöjärjestelmää vanhempiin versioihin päättyi. Jos Terveystalo-sovellus on jo käytössäsi, varmista että olet päivittänyt sen uusimpaan versioon. Terveystalo + Nightingale -hyvinvointipalvelu toimii sovellusversiolla 3.3.4 tai sitä uudemmalla. 

En näe tuloksiani Terveystalo-sovelluksessa. Mistä on kyse?

Tulosten valmistuminen vie 2-5 arkipäivää. Varmistathan, että sinulla on käytössä viimeisin versio Terveystalo-sovelluksesta. Saat ladattua ja päivitettyä sovelluksen ilmaiseksi älypuhelimesi sovelluskaupasta.

Voinko käyttää tätä palvelua, vaikka minulla on todettu tietty sairaus? 

Voit tilata palvelun, mutta sairautesi saattaa vaikuttaa tuloksiisi. Jos tämä tai mikä tahansa tuloksiin liittyvä asia askarruttaa, varaa aika Nightingalen mittausteknologiaan ja elintapoihin perehtyneelle Terveystalon lääkärille.

Miten pian elintapamuutokset voivat näkyä mittauksessa?

Suositeltu Nightingale-hyvinvointimittausten väli on neljä kuukautta. Osa muutoksista voi näkyä esimerkiksi kolesteroliarvoissa nopeamminkin.

Onko palvelulle ylä- tai alaikärajaa?

Varsinaista alaikärajaa ei ole, mutta palvelu on tarkoitettu aikuisille. Yläikärajaa ei ole.

Voiko Nightingale-hyvinvointimittauksessa käydä, jos on raskaana? 

Verinäytteenä otettava Nightingale-hyvinvointimittaus on raskaana oleville turvallinen. Raskaus aiheuttaa kuitenkin kehossa sen verran isoja metabolisia muutoksia, että veriarvojen tulokset voivat poiketa huomattavasti ei-raskaana olevien suositustasoista. Siksi emme suosittele mittausta raskaana oleville.

Millaisia johtopäätöksiä terveysindeksistä voi vetää yksilötasolla? Onko niistä olemassa vertaisarvioituja julkaisuja? 

Terveysindeksi kuvaa yksilön mittaushetken biomarkkeriprofiilin osoittamaa riskiä, joka perustuu biopankkitutkimuksista saatuun dataan. Kyseessä on nimenomaan profiili eli indeksi muodostuu lukuisten biomarkkereiden yhteisvaikutuksesta. Tarkoituksena ei siis ole tulkita yksittäisten biomarkkereiden poikkeamia viitearvoista. Biopankkitutkimuksia on julkaistu laajasti. 

Olen Nightingale Healthin asiakas ja käyttänyt ensimmäisen mittauskerran heidän laboratoriossaan. Voinko nyt tulla toiseen mittaukseen Terveystalon labraan?

Aiemmin Nightingalelta ostettua jäsenyyttä tai siihen liittyviä terveysindeksin mittauksia ei voi yhdistää Terveystalo + Nightingale -palveluun. Tulokset toki ovat täysin vertailukelpoisia eli voit helposti verrata tuloksiasi ja kehitystäsi aiempiin mittauksiin. Livit by Nightingale on erillinen palvelu, jonka tulokset eivät ole verrannollisia Terveystalo + Nightingale -tuloksiin.

Tee hyvinvoinnistasi numero – osta Nightingale-hyvinvointimittaus

Mittaus maksaa 149 € ja sisältää huippuasiantuntijoiden laatimat vinkit ja ohjelmat hyvinvointisi parantamiseen. Lääkäri- ja muut asiantuntijapalvelut ovat lisämaksullisia.