Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

Usein kysytyt kysymykset

Verkkokaupan asiakaspalveluun voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteesta verkkokauppa@terveystalo.com.

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin verkkokauppaan liittyen.

Asiointiin liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia täältä.

Miten voin ostaa tutkimuspaketin lahjaksi? Voiko lahjansaaja käyttää lahjakortin vaikka siinä on minun tiedot?


Voit ostaa tutkimuspaketin lahjaksi samalla tavalla kuin ostaisit tutkimuspaketin itsellesi. Lahjansaaja pääsee siis käyttämään ostoksen vaikka se on ostettu tiedoillasi. Verkkokaupassa käsitellyt tiedot eivät ole yhteydessä potilastietoihin.

Miten saan ostoksesta lahjakortin?


Suorita ensin ostoksesi loppuun verkkokaupassa. Tämän jälkeen ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen verkkokauppa@terveystalo.com. Ilmoita yhteydenotossasi saamasi tilausnumero josta haluat lahjakortin.

Ostin lahjaksi monta tutkimuspakettia. Näissä on kuitenkin sama tilausnumero. Haittaako tämä?


Tutkimuspaketeilla on samat tilausnumerot kun ostat verkkokaupasta usean tutkimuspaketin kerralla. Ei siis haittaa vaikka välität lahjansaajille saman tilausnumeron, asiakaspalvelussa on tieto mitä tutkimuspaketteja tilausnumero sisältää.

Onko palvelu saatavilla haluamassani toimipisteessä?


Ei ole väliä missä toimipisteessä käytät verkkokaupasta ostetun palvelun. Palveluiden saatavuuksissa eri paikkakunnilla voi kuitenkin olla eroja ja kaikissa toimipisteissä ei esimerkiksi ole mahdollisuutta suorittaa Nightingale-mittausta. Poikkeukset palveluiden saatavuudessa on kerrottu palveluiden kuvauksissa. Palvelun saatavuuden haluamassasi kaupungissa pystyt myös tarkistamaan Terveystalon ajanvarauksesta valitsemalla haluamasi palvelun ja toimipaikan. Mikäli aikoja löytyy on palvelu saatavilla kyseisessä toimipisteessä.

En ole saanut tutkimuksen tuloksia. Mistä näen ne?


Tutkimustulosten valmistumiseen menee noin 5 päivää. Tutkimustulokset näet Terveystalo sovelluksesta. Mikäli tutkimustulokset eivät ole tulleet näkyviin niin päivitäthän sovelluksen viimeisimpään versioon. Jos tulokset eivät vieläkään näy, ole asiastasi yhteydessä numeroon 030 6000.

Kuinka kauan lahjakortti on voimassa?


Kaikki Terveystalon verkkokaupasta ostetut lahjakortit on voimassa vuoden ajan ostopäivästä.

Ostokseni/lahjakorttini käyttöaika umpeutuu. Voiko käyttöaikaa pidentää?


Emme valitettavasti pysty pidentämään lahjakorttien voimassaoloaikaa. Kaikki Terveystalon verkkokaupasta ostetut lahjakortit ovat voimassa vuoden ajan ostopäivästä.

Voinko maksaa Epassilla verkkokauppaostoksen?


Epassi ei ainakaan tällä hetkellä ole maksutapana verkkokaupassamme. Lisätietoa Epassilla maksamisesta Terveystalossa löydät täältä.

Kuinka minun tulee valmistautua tutkimuksen näytteenottoon?


Ohjeet palvelun käyttöön ja valmistautumisohjeet löydät palvelun kuvauksesta kyseisen palvelun sivulta verkkokaupassa. Valmistautumisohjeet ovat myös tilausvahvistuksessa joka saapuu tilauksen jälkeen.

Mitä tutkimuksia tutkimuspaketti sisältää?


Tiedot palveluiden sisällöstä löydät palvelun tiedoista kyseisen palvelun sivulta verkkokaupassa.

Miten voin varata ajan tutkimukseen?


Voit varata ajan tutkimukseen ajanvarauksesta valitsemalla haluamasi toimipisteen ja palvelun.

Haluaisin muuttaa varaamaani aikaa


Pystyt muuttamaan varaamaasin aikaa Terveystalon sovelluksesta. Vaihtoehtoisesti voit olla puhelimitse yhteydessä Terveystalon asiakaspalveluun 030 6000.

Sain tilauksesta vain tilausvahvistuksen mutta en lahjakorttia


Tilausvahvistus oikeuttaa palvelun lunastamiseen, emme lähetä automaattisesti lahjakortteja tilauksista. Mikäli haluat lahjakortin voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen verkkokauppa@terveystalo.com. Ilmoitathan pyynnössäsi tilausnumeron tai tilausnumerot joista haluat lahjakortit.

En ole saanut tilauksesta tilausvahvistusta


Tarkistathan roskapostikansion. Mikäli tilausvahvistusta ei löydy, olethan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen verkkokauppa@terveystalo.com. Ilmoita viestissäsi nimi jolla olet lahjakortin ostanut.