Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

Laboratoriotutkimukset ja terveystarkastus nyt samassa paketissa

Terveystarkastuksen avulla pystyt seuraamaan hyvinvointiasi ja puuttumaan aikaisessa vaiheessa mahdollisiin terveyden muutoksiin. Terveystarkastukset sisältävät asiantuntijoiden kokoamat laboratoriotutkimukset, sekä hoitajan tai lääkärin terveystarkastuksen. Tarkastuksen yhteydessä tutkimustulokset käydään yhdessä läpi, ja sinulle laaditaan henkilökohtainen terveyssuunnitelma, jonka tarkoituksena on antaa tukea ja ohjausta hyvinvointisi edistämiseksi.

Laboratoriotutkimukset

Hoitajan / Lääkärin vastaanotto

Terveyssuunnitelma

Vertaile ja löydä paras palvelu sinulle

Terveyden vuositarkastus 109 € Terveyden tutkimuspaketti 129 € Laaja terveystarkastus 265 €

Verenkuva (B -PVK+T: hemoglobiini, valko- ja punasolut, verihiutaleet, punasolujen tilavuusosuus sekä kolme punasoluindeksiä)

Pitkäaikainen verensokeri (B -HbA1c)

Kolesterolit (S -Kol, S -Kol-HDL ja S -Kol-LDL)

Munuaisten toiminta (S –Krea)

Maksan toiminta (S –ALAT)

Kolesterolit ( S -Trigly)

Munuaisten toiminta (Pt-GFRe)

Maksan toiminta (S-AFOS)

Kilpirauhasen toiminta (S –TSH ja S-T4-V)

Tulehdusarvo (S -hs-CRP)

Kalsiumtaso (fS –Ca-Albk) (mitataan naisilta)

Testosteroni (S -Testo) (mitataan miehiltä)

Ferritiini, elimistön rautavarastot (S -Ferrit)

Senkka (B -La eli Senkka)

Anemia, vitamiinipuutos, B12-vitamiini (S -B12-Vit)

D-vitamiini (S-D-25)

Eturauhasen sairaudet (S -PSA, S -PSA-SUH) (mitataan miehiltä)

Hoitajan vastaanotto + terveyden esitietokysely

Lääkärin vastaanotto + terveyden esitietokysely

Vertaile terveystarkastuksia

Terveyden vuositarkastus 109 €

Terveyden vuositarkastus sisältää tärkeimmät laboratoriotutkimukset, terveyden esiteitokyselyn, hoitajan vastaanoton ja terveystarkastuksen sekä henkilökohtaisen terveyssuunnitelman. Hoitaja käy kanssasi läpi laboratoriotuloksesi, ja saat neuvoja terveytesi ylläpitämiseen ja hyvinvointisi edistämiseen.

5 laboratoriotutkimusta

Perusverenkuva (hemoglobiini, punasolut, valkosolut, verihiutaleet): Seuloo ja seuraa useita veriarvoihin vaikuttavia sairauksia ja tiloja, kuten anemiaa ja tulehduksia, tutkii elimistön puolustusjärjestelmän tilaa ja mittaa veren hapenkuljetuskykyä.

Kolesterolikoe: Kokonaiskolesteroli sekä hyvä ja huono kolesteroli kertovat monipuolisesti sydän- ja verisuonisairauksien riskistä.

Pitkäaikainen verensokeri: Pitkäaikainen verensokeri kuvaa veren sokeritasapainoa edeltävien kuukausien ajalta. Arvo kohoaa jo ennen varsinaista diabeteksen puhkeamista, joten elintavoilla voidaan estää sairauden puhkeaminen.

Munuaiskoe (kreatiniini): Kreatiniini kuvaa munuaisten toimintaa. Sen arvo voi nousta monista eri syistä. Esimerkiksi tietyt sairaudet, kuten verenpainetauti, diabetes, akuutti tai krooninen munuaisten vajaatoiminta, munuaisten verenkierron häiriö ja munuaiskivet voivat aiheuttaa kreatiniinin nousun.

Maksakoe: Maksaentsyymin tutkimus kuvaa lääkkeiden ja alkoholin käyttöä, maksan toimintaa ja rasvamaksaa.

Terveyden esitietokysely

Terveyden esitietokyselyllä kartoitetaan yleisesti terveydentilaa, sairauksia, elämäntapoja ja riskitekijöitä. Esitietokysely löytyy tilausvahvistuksesta.

Hoitajan vastaanotto

Hoitaja käy vastaanotolla läpi laboratoriotutkimusten tuloksia ja antaa ohjausta terveyden ylläpitoon sekä sairastumisen ennaltaehkäisyyn. Lisäksi hän tarkistaa rokotussuojan ajantasaisuuden, suorittaa tarvittaessa mittauksia (esim. verenpaine) ja keskustelee kanssasi sinua mietityttävistä terveysaiheista.

Henkilökohtainen terveyssuunnitelma

Tarkastuksessa laaditaan henkilökohtainen terveyssuunnitelma. Hoitaja antaa myös suositukset mahdollisista jatkotoimenpiteistä. 

Palvelun käyttö

1. Lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostiisi tehtyäsi tilauksen verkkokaupassamme. Tilausvahvistus toimii maksun välineenä saapuessasi näytteenottoon.

2. Varaa aika (10 min) laboratorion näytteenottoon. Näytteenotto ei vaadi valmistautumista, mutta näytteet tulee ottaa muutaman tunnin sisällä heräämisestä.

Mikäli sinulla on tyroksiinilääkitys, tulee näytteet ottaa ennen lääkkeen ottamista.

3. Ilmoittaudu toimipisteen asiakaspalvelussa saapuessasi näytteenottoon. Asiakaspalvelussa sinulle varataan aika hoitajan vastaanotolle.

4. Laboratoriotulokset valmistuvat keskimäärin parissa päivässä, ja saat niiden valmistumisesta ilmoituksen tekstiviestillä. Pääset näkemään tuloksesi Terveystalo -sovelluksen kautta tai kirjautumalla Terveystalon verkkosivuilta

5. Saavu hoitajan vastaanotolle varattuna aikana. Vastaanotolla käydään läpi laboratoriotutkimuksien tulokset, suoritetaan tarvittaessa mittauksia (esim. verenpaine), kartoitetaan rokotussuojan tilanne ja annetaan ohjausta terveyden ylläpitoon sekä sairastumisen ennaltaehkäisyyn. 

Kenelle palvelu sopii?

• Olet kiinnostunut selvittämään yleistä terveydentilaasi ja siihen vaikuttavia riskitekijöitä.

• Haluat ylläpitää tai edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

• Huomioithan, että alle 18-vuotiaat tarvitsevat laboratoriotutkimuksiin lääkärin lähetteen.

Osta itselle tai lahjaksi.

Verkkokaupastamme ostetut lahjakortit ovat voimassa vuoden ostopäivästä.

Laaja terveystarkastus 265 €

Laaja terveystarkastus sisältää laajat laboratoriotutkimukset, terveyden esitietokyselyn, lääkärin vastaanoton ja terveystarkastuksen sekä henkilökohtaisen terveyssuunnitelman. Lääkäri käy kanssasi läpi laboratoriotuloksesi, ja saat neuvoja terveytesi ylläpitämiseen ja hyvinvointisi edistämiseen.

Yli 10 laboratoriotutkimusta

Perusverenkuva  (hemoglobiini, valko- ja punasolut, verihiutaleet, punasolujen tilavuusosuus sekä kolme punasoluindeksiä): Seuloo ja seuraa lukuisia veriarvoihin vaikuttavia sairauksia ja tiloja, kuten anemiaa ja tulehduksia, kuvaa elimistön puolustusjärjestelmän tilaa ja mittaa veren hapenkuljetuskykyä.

Pitkäaikainen verensokeri: Diabeteksen diagnosointi sekä diabeteksen hoitotasapainon seuranta.

Kilpirauhasen toiminta (Tyreotropiini sekä Tyroksiini vapaa): Herkät mittarit, jotka kuvaavat kilpirauhasen toimintahäiriöistä, joita ovat mm. kilpirauhasen vajaatoiminta ja kilpirauhasen liikatoiminta.

Kolesterolin mittaus: Kokonaiskolesteroli, hyvä ja huono kolesteroli sekä vapaat rasvahapot kertovat laajasti sydän- ja verisuonisairauksien riskistä.

Sydän- ja verisuonisairaudet sekä tulehdukset : Herkkä hiljaisen tulehduksen mittari, jolla voidaan tutkia sydän- ja verisuonitautien riskiä sekä elimistön tulehduksia.

Munuaisten toiminta (Kreatiniini sekä Glomerulussuodosnopeus): Kaksi testiä, jotka kuvaavat munuaisten toimintaa.

Maksan toiminta (Maksakoe sekä Maksa- ja luustokoe ): Kaksi testiä, jotka kuvaavat maksan ja sapen toimintakykyä.

Elimistön rautavarastot eli ferritiinin mittaus: Ferritiinin mittaus kertoo elimistön rautavarastoista pelkkää hemoglobiiniarvoa tarkemmin; esimerkiksi runsaat kuukautiset voivat aiheuttaa ferritiinin arvon laskua naisilla.

Tulehdukset: Arvo kohoaa erilaisissa tulehduksellisissa sairauksissa, kudosvaurioissa, ikääntyessä sekä raskauden aikana.

Anemia ja B12-vitamiinin puutos: B12-vitamiinin puutos on yleistä esimerkiksi kasvissyöjillä ja voi aiheuttaa anemiaa, lihasheikkoutta, hermoston oireita sekä muistin häiriöitä.

D-vitamiinin mittaus: D-vitamiinia tarvitaan ruoan kalsiumin imeytymisessä, ja sen riittävästä saannista huolehtiminen on erityisesti talvella tärkeää. Lisäksi D-vitamiinin puutos on hyvä havaita, sillä D-vitamiini auttaa esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien, MS-taudin, syöpätautien, reumatautien, metabolisen oireyhtymän ja diabeteksen riskien hallinnassa.

Eturauhasen tutkimus (mitataan miehiltä): Tutkimuksilla saadaan tietoa eturauhassyövän riskistä, lisäksi kohonneet PSA-arvot voivat johtua esimerkiksi eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta, tulehduksesta tai virtsatieinfektiosta. Mikäli PSA-arvo on koholla, tulee mahdollisesti tarvittavista jatkotutkimuksista keskustella lääkärin kanssa.

Testosteronin mittaus (mitataan miehiltä): Testosteroni on miehen sukuhormoni, joka vaikuttaa muun muassa mielialaan, lihasvoimaan ja seksuaaliseen toimintaan. Testosteronin tuotanto heikkenee hiljalleen keski-iästä lähtien. Runsas alkoholin käyttö voi alentaa testosteroniarvoa. Keski-ikäisillä ja ikääntyvillä miehillä yleisin syy veren testosteronin alentuneeseen pitoisuuteen on ylipaino.

Kalsiumin taso (mitataan naisilta): Vaikuttaa luihin, sydämeen, hermoihin ja hampaisiin.

Terveyden esitietokysely

Terveyden esitietokyselyllä kartoitetaan yleisesti terveydentilaa, sairauksia, elämäntapoja ja riskitekijöitä. Esitietokysely löytyy tilausvahvistuksesta.

Lääkärin vastaanotto

Lääkäri käy terveystarkastuksessa läpi laboratoriotutkimuksen tulokset, esitietokyselyn vastaukset, selvittää yleisen terveydentilan ja kartoittaa mahdollisia terveyteen vaikuttavia riskejä. Lisäksi vastaanotolla keskustellaan sinua mietityttävistä asioista ja pohditaan keinoja ylläpitää ja parantaa terveydentilaasi.

Henkilökohtainen terveyssuunnitelma

Lääkäri laatii yhdessä sinun kanssasi henkilökohtaisen terveyssuunnitelman, joka sisältää tavoitteesi sekä ohjeet tavoitteiden saavuttamiseen. 

Palvelun käyttö

1. Lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostiisi tehtyäsi tilauksen verkkokaupassamme. Tilausvahvistus toimii maksun välineenä saapuessasi näytteenottoon.

2. Varaa aika (10 min) laboratorion näytteenottoon. Näytteenotto ei vaadi valmistautumista, mutta näytteet tulee ottaa muutaman tunnin sisällä heräämisestä.

Mikäli sinulla on tyroksiinilääkitys, tulee näytteet ottaa ennen lääkkeen ottamista.

Vuorotyö ja näytteenoton ajoittaminen: Suosittelemme, että näyte otetaan klo 8-18 välisenä aikana. Näytteenotto tulee kuitenkin tehdä parin/muutaman tunnin sisällä heräämisen jälkeen.

3. Ilmoittaudu toimipisteen asiakaspalvelussa, kun saavut näytteenottoon. Esitä tilausvahvistus tai siinä näkyvä tilausnumero asiakaspalvelussa saapuessasi laboratoriotutkimuksiin. Tilausvahvistusta ei tarvitse tulostaa. Riittää, kun näytät sen esimerkiksi puhelimestasi tai muusta mobiililaitteestasi. Asiakaspalvelussa sinulle varataan aika lääkärin vastaanotolle.

4. Laboratoriotulokset valmistuvat keskimäärin parissa päivässä, ja saat niiden valmistumisesta ilmoituksen tekstiviestillä. Pääset näkemään tuloksesi Terveystalo -sovelluksen kautta tai kirjautumalla Terveystalon verkkosivuilta
 
5. Täytä esitietokysely ennen lääkärin vastaanottoa ja tuo se mukanasi vastaanotolle. Esitietokysely löytyy tilausvahvistuksesta.
 
6. Saavu lääkärin vastaanotolle varattuna aikana. Vastaanotolla käydään läpi laboratoriotutkimuksen tulokset, esitietokyselyn vastaukset, selvitetään yleinen terveydentila ja kartoitetaan mahdollisia terveyteen vaikuttavia riskejä. Lisäksi vastaanotolla laaditaan henkilökohtainen terveyssuunnitelma.

Toimipisteet

Huomioithan, että terveystarkastukseen sisältyvä lääkärin vastaanotto on saatavilla seuraavissa toimipaikoissa:

• Espoo Iso Omena

• Espoo Leppävaara

• Espoo Tapiola

• Helsinki Kamppi

• Helsinki Redi

• Vantaa Myyrmäki

• Vantaanportti

• Tampere Rautatienkatu

• Turku Pulssi

• Oulu Albertinkatu

• Iisalmi

• Kemi

• Kirkkonummi

• Kokkola

• Kotka

• Kuopio

• Joensuu

• Jyväskylä

• Lahti

• Lappeenranta

• Leppävirta

• Naantali

• Pieksämäki

• Pori

• Raahe

• Rovaniemi

• Salo

• Savonlinna

• Seinäjoki

• Vaasa

• Valkeakoski

• Varkaus Linjurikatu

Kenelle palvelu sopii?

• Olet kiinnostunut selvittämään yleistä terveydentilaasi ja siihen vaikuttavia riskitekijöitä.

• Haluat ylläpitää tai edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

• Huomioithan, että alle 18-vuotiaat tarvitsevat laboratoriotutkimuksiin lääkärin lähetteen.

Osta itselle tai lahjaksi.

Verkkokaupastamme ostetut lahjakortit ovat voimassa vuoden ostopäivästä.

Viisi syytä käydä terveystarkastuksessa

Saat kattavasti vastauksia hyvinvoinnin eri
osa-alueista.

Tiedon perusteella voit keskittyä hyvinvointiasi tukeviin muutoksiin.

Voit seurata elämäntapamuutoksesi edistymistä ja omaa kehitystäsi.

Tulokset saat nopeasti ja kätevästi puhelimeesi, kun lataat Terveystalo-sovelluksen.

Paketit ovat edullisempia kuin yksittäisinä otetut laboratoriokokeet.

Viisi syytä käydä terveystarkastuksessa

Saat kattavasti vastauksia hyvinvoinnin eri
osa-alueista.

Tiedon perusteella voit keskittyä hyvinvointiasi tukeviin muutoksiin.

Voit seurata elämäntapamuutoksesi edistymistä ja omaa kehitystäsi.

Tulokset saat nopeasti ja kätevästi puhelimeesi, kun lataat Terveystalo-sovelluksen.

Paketit ovat edullisempia kuin yksittäisinä otetut laboratoriokokeet.

Lataa Terveystalo-sovellus

Sovelluksella terveystietosi ovat aina nopeasti saatavilla. Näet tutkimusten tulokset kätevästi heti niiden valmistuttua ja pystyt tarkastelemaan niitä missä ja milloin vain. Lue asiantuntijan kirjaukset, tarkista laboratoriotulokset, reseptitiedot tai rokotuksesi. Terveystalon sovellus pitää huolen terveystiedoistasi ja tarjoaa nopean yhteyden lääkäriin kellon ympäri. Asioi etänä ilman odottelua tai ajanvarausta. Lataa Terveystalon sovellus AppStoresta tai GooglePlaystä.