Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille.

Tehdään hyvinvoinnista numero

Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyys yhdistää uudenlaisen terveysmittauksen ja asiantuntijoiden laatimat hyvinvointisisällöt. Jäsenyys on vuoden pituinen kokonaisuus, joka sisältää kaksi Nightingale-terveysmittausta sekä Terveystalo-sovellukseesi päivittyvät unen, palautumisen, liikunnan ja ravitsemuksen viikko-ohjelmat. Ohjelmien avulla parannat tuloksiasi seuraavaan mittauskertaan.

Jäsenyyden kokonaishinta on 119 € ja se sisältää kaksi mittauskertaa ja hyvinvointisisällöt käyttöösi vuoden ajaksi. Liityt jäseneksi ostamalla lahjakortin ja varaamalla ajan mittaukseen.

Terveysmittaus ja ohjelmat, joiden avulla voit entistä paremmin

Nightingale-mittaus analysoi yhdestä verinäytteestä 37 eri veriarvoa. Analyysin pohjalta saat hyvinvoinnillesi helposti seurattavan mittarin, henkilökohtaisen terveysindeksilukusi asteikolla 40–100.

Saat Terveystalo-sovellukseen tarkan kokonaiskuvan siitä, mistä hyvinvointiasi kuvaava terveysindeksi muodostuu ja miten voit parantaa tuloksiasi. Mittaus kartoittaa laajasti kroonisten elintapasairauksien, kuten kakkostyypin diabeteksen, hiljaisen tulehduksen ja sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Käytössäsi ovat Terveystalon lääkärien, fysioterapeuttien, ravitsemusterapeuttien ja psykologien laatimat suositukset sekä ravitsemuksen, unen, palautumisen ja aktiivisuuden viikko-ohjelmat. Ohjelmien ja suositusten avulla teet juuri oikeat muutokset elintapoihisi

Näin liityt jäseneksi

1.

Liityt hyvinvointijäseneksi ostamalla lahjakortin palveluun verkkokaupastamme. Tämän jälkeen varaa aika Nightingale-mittaukseen Terveystalon laboratorioon.

Mittaukseen pääset seuraavissa Terveystaloissa: Helsingin Kamppi, Tripla ja Itäkeskus, Espoon Iso Omena ja Tapiola, Turku Pulssi, Tampere Rautatienkatu, Lahti Aleksanterinkatu, Jyväskylä Väinönkatu, Oulu Albertinkatu, Kuopio Asemakatu, Lappeenranta Brahenkatu, Pori Lääkäritalo ja Seinäjoki Vapaudentie.

Muista paastota 4 tuntia ennen mittausta.

2.

Terveystalo + Nightingale -jäsenyys sisältää kaksi mittausta ja digitaaliset hyvinvointiohjelmat yhteishintaan 119 € sekä digitaaliset hyvinvointisisällöt käyttöösi 12 kk ajaksi.

3.

Jäsenyys on määräaikainen ja kestoltaan 12 kuukautta. Siksi et voi irtisanoa sitä kesken sopimuskauden. Jäsenyys ei uusiudu automaattisesti.

4.

Jäsenyyttäsi varten tarvitset Terveystalo-sovelluksen, jonka lataat helposti Apple Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta. Huolehdi myös siitä, että käytössäsi on viimeisin sovellusversio.

Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyys sopii sinulle, jos:

• Haluat yksinkertaisen ja selkeän tavan mitata ja seurata kehosi hyvinvointia.

• Haluat tietää, miten elintapasi vaikuttavat yleiseen terveyteesi.

• Olet kiinnostunut tekemään positiivisia muutoksia terveemmän elämän puolesta.

  • Nightingale-mittaus antaa sinulle kattavan yleiskuvan kehosi nykyisestä terveydentilasta ja näyttää, millä osa-alueilla voit hyvin ja missä on parantamisen varaa. Saat myös konkreettisia neuvoja siitä, mitä muutoksia voit tehdä tulostesi parantamiseksi. Alkumittauksen lisäksi palveluun sisältyy seurantamittauksen, joka kertoo sinulle, mitä vaikutuksia tekemilläsi muutoksilla on ollut.

”Suoraan sanottuna olin aluksi järkyttynyt tuloksestani, mutta lopulta se ajoi minua oikeaan suuntaan. Olen ottanut vinkkejä ruokavaliosta ja lisännyt treenien lisäksi arkiaktiivisuutta. Odotan innolla seuraavaa mittausta!”

Balettitanssija Anna Sariola: Pähkinäkulho muuttaa pöydälle

”Olen taustaltani ammattiliikkuja, mutta pandemian, raskauden ja äitiyden vuoksi takana on poikkeukselliset kaksi vuotta. Lapseni on 11 kuukautta vanha, aktiivinen ja vähäuninen, joten palautuminen ei ole juuri nyt optimaalista. Testitulokset olivat kiehtovan yksityiskohtaiset. Arvoni olivat aika tasaiset, mikään ei ollut surkea, mutta mikään ei myöskään ollut megahyvä. Keskeinen huomioni oli, että hyviä rasvoja pitäisi saada enemmän. Erityisesti omega-3-rasvahappojen taso pisti silmään.

Nyt aion hyviä rasvoja saadakseni ottaa pähkinäkulhon esiin, syödä enemmän kalaa ja lotrata oliiviöljyllä. Tykkään pähkinöistä, mutta niitä ei tule syötyä, jos ne eivät ole esillä. Jos pähkinäkulho on pöydällä, tulen ehkä tarttuneeksi siihen ennen suklaalevyä."

Nightingale-mittauksessa yhdestä verinäytteestä mitataan magneettikuvaamalla 37 eri veriarvoa. Indeksiluku syntyy vertaamalla tuloksiasi kansainväliseen biopankkidataan, joka koostuu monipuolisesti väestöä edustavista ihmisistä. Näin saadaan hyvinvointiasi kuvaava lukema, uniikki terveysindeksi, jota voit parantaa elintapamuutoksilla. Terveysindeksin lisäksi tuloksissasi näkyvät terveysmittarit eli indeksin eri osa-alueet.

Mittaus kartoittaa laajasti kroonisten elintapasairauksien, kuten kakkostyypin diabeteksen, matala-asteisen tulehduksen, ja sydän- ja verisuonisairauksien, riskiä. Tulokset veriarvoineen esitetään Terveystalo-sovelluksessasi helposti ymmärrettävässä muodossa liikennevaloasteikolla. Tietojasi ei verrata muiden käyttäjien tuloksiin eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Matala-asteinen tulehdus

Matala-asteinen tulehdus on elimistön jatkuva, hiljainen tulehdustila, joka on yhteydessä sairastumisriskiin. Usein vammoja ja tulehduksia ympäröivät kudokset turpoavat, mikä johtuu akuutista tulehduksesta, elimistön keinosta korjata vaurioita ja parantaa itse itseään. On kuitenkin myös toinen tulehdustila, joka ei kuulu terveeseen elimistöön: krooninen matala-asteinen tulehdus.

Krooninen matala-asteinen tulehdus liittyy usein liian suureen rasvakudoksen määrään, erityisesti vyötärön alueella. Stressi ja uniongelmat voivat nostaa tulehdusarvoja. Matala-asteinen tulehdus voi olla myös seurausta suun ja hampaiden tulehduksista, jotka ovat yleisiä ja usein oireettomia.

Tuoreet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että tällainen tulehdustila on keskeinen tekijä kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen ja sydäntautien, taustalla. Se on siis tärkeä terveyden mittari, jota kannattaa seurata.

Kolesterolitasapaino

Kolesterolitasapaino kertoo “hyvän” ja “huonon” kolesterolin suhteesta toisiinsa veressä. Kolesteroli tekee hallaa sydämen terveydelle. Kolesteroli on kuitenkin vain eräänlaista rasvaa, jota tarvitaan terveiden solujen rakennusaineeksi. Sitä tuotetaan maksassa ja sen kuljettamisesta kudoksiin vastaa kaksi lipoproteiinia, LDL ja HDL.

LDL-kolesteroli (low-density lipoprotein) kuljettaa kolesterolia maksasta elimistön kudoksiin, kun taas HDL-kolesteroli (high-density lipoprotein) kuljettaa sitä takaisin maksaan, jonka kautta se poistuu elimistöstä. Tilanne muuttuu hankalaksi, jos tämä tasapaino häiriintyy.

Toisin sanoen, jos LDL-kolesterolia on liikaa, se aiheuttaa verisuonten ahtautumista ja suurentaa sydäntautiriskiä, minkä vuoksi sitä pidetään “huonona” kolesterolina. Sen sijaan HDL-kolesterolia pidetään “hyvänä”, koska se auttaa laskemaan kolesterolitasoa. Kolesterolitasapaino on yhteydessä sydämen terveyteen sekä pitkän aikavälin sydäntautiriskiin. Ruokavalio ja liikunta yhdessä auttavat ylläpitämään terveellistä kolesterolitasapainoa.

Kolesterolitasapainoa mitataan kahden apolipoproteiinin, ApoA1:n ja ApoB:n, avulla. Apolipoproteiinit ovat proteiiniosia, jotka sitovat LDL- ja HDL-kolesterolin sisällä olevia partikkeleita. ApoA1 sitoo “hyvää” HDL- kolesterolin partikkeleita, kun taas ApoB sitoo “huonon” LDL-kolesterolin partikkeleita. Näin ollen ApoB- ja ApoA1-arvojen välisen suhteen tarkastelu antaa tarkan kuvan “hyvän” ja “huonon” kolesterolin suhteellisista osuuksista veressä.

Rasvahappotasapaino

Rasvahappotasapaino kertoo ”hyvien” ja ”huonojen” rasvojen suhteesta toisiinsa veressä. Osa rasvoista on meille elintärkeitä̈, koska ne esimerkiksi toimivat solujen rakennusaineina. Arvioimme rasvahappotasapainoa mittaamalla monityydyttymättömien rasvahappojen (polyunsaturated fatty acids, PUFA) suhteen kertatyydyttymättömiin rasvahappoihin (monounsaturated fatty acids, MUFA). Mitä enemmän PUFA-rasvahappoja on suhteessa MUFA-rasvahappoihin, sitä terveellisemmällä tasolla rasvahappotasapainosi on. Rasvahappotasapainoa voi parantaa ruokavalion kautta.

Sydämen ikä

Sydämen ikä kertoo sydämen ja verisuonten terveydestä suhteessa todelliseen elinikään. Sydän on hyvässä kunnossa, kun sydämen ikä on sama tai vähemmän kuin todellinen ikä. Ihminen saattaa olla 40-vuotias, mutta sydämen ikä onkin 35 vuotta, tai päinvastoin. Tämä johtuu siitä, että sydämen ’ikä’ ei vastaa elinvuosia vaan on osoitus fysiologisesta iästä. Vuosien myötä elintavat, eli se, mitä syö, kuinka paljon liikkuu, kuinka hyvin nukkuu, tupakonti ja muut tekijät, vaikuttavat sydämen terveyteen.

Sydämen ikä kertoo myös siitä, kuinka suuri riski on sairastua sydän- ja verisuonitauteihin seuraavan 10 vuoden aikana. Arvioimme tätä riskiä käyttäen useita eri veriarvoja, joilla on tutkimusten mukaan vahva yhteys sydänterveyteen. Näihin mittareihin kuuluu muun muassa kolesteroli, GlycA ja ApoB/ApoA1-suhde.

Laskemme sydämen iän vertaamalla tautiriskiä yleiseen riskiin sairastua sydäntautiin eri ikäisenä. Jos siis sydämen ikä on 32, se merkitsee, että sydäntautiriski on yhtä suuri kuin terveellä 32-vuotiaalla.

Diabetesresistenssi

Diabetesresistenssi kertoo kehon kyvystä torjua tyypin 2 diabetesta pitkällä aikavälillä. Insuliini on haiman tuottama hormoni, joka säätelee elimistön energia- aineenvaihduntaa. Alentunut insuliiniherkkyys nostaa verensokeria elimistössä, mikä voi ajan myötä johtaa tyypin 2 diabetekseen. Diabetesresistenssi on siis mittari, jonka avulla mitataan, kuinka hyvin elimistö pystyy torjumaan tätä kroonista sairautta.

Arvioimme diabetesresistenssiä käyttäen useita veriarvoja (kuten glukoosia, triglyseridejä, HDL-kolesterolia ja GlycA:ta), joiden on tutkimuksissa todettu olevan yhteydessä pitkän aikavälin diabetesriskiin. Tulokset kiteytetään yhteen lukuun, joka kertoo, kuinka tehokkaasti elimistösi juuri nyt torjuu tyypin 2 diabetesta.

Nightingale-mittauksessa näkyvät veriarvot eli biomarkkerit

Kokonaiskolesteroli, HDL-kolesteroli, VLDL-kolesteroli, LDL-kolesteroli, triglyseridit, apoliproteiini A1, apoliproteiini B, ApoB/ApoA-suhde, omega-3%, omega-6%, PUFA%, MUFA%, SFA%, BCAA:iden eli haaraketjuisten aminohappojen (leusiini + isoleusiini +valiini) kokonaispitoisuus, glukoosi ja glykoproteiinin asetylaatio.

Kun teet elintapamuutoksia, ne näky­vät terveysindeksissäsi. Tuloksiisi vai­kuttavat eniten kolme osa-aluetta: ravitsemus, uni ja mieli sekä aktiivisuus. Niiden ympärille rakentuvat myös Terveystalon lääkäreiden, psykologien, ravitsemusterapeuttien ja fysioterapeuttien kokoamat vinkit ja viikko-ohjelmat.

Ravitsemuksen ohjelmat sisältävät reseptit viikon jokaiselle aterialle kolmelle eri ruokavaliolle: keventäjälle, aktiiviliikkujalle ja kasvissyöjälle.

Unen ja mielen viikko-ohjelma tarjoaa päivittäiset harjoitteet stressistä palautumiseen, epäsäännölliseen elämänrytmiin ja lapsiperheen arkeen.

Aktiivisuuden ohjelmista voit valita neljän viikon treenit aktiivisuuden oivaltamiseen, kunnon kohottamiseen tai tavoitteelliseen treeniin. Ohjelmat muodostuvat hyötyliikunnasta sekä voima- ja kestävyystreeneistä. Mukana on myös hyvinvointipalvelu Yogaian treenivideoita.

Näin jäsenyys toimii

Osta lahjakortti verkkokaupastamme

Osta lahjakortti verkkokaupastamme. Lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Riittää kun saaja näyttää lahjakortin tai tilausvahvistuksen vastaanotolla. Lahjakortti on voimassa 12kk ostopäivästä ja hyvinvointijäsenyys vuoden ensimmäisestä mittauskerrasta.

Varaa aika

Lahjakortin saaja varaa ajan mittaukseen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jäsenyyden hyödyntäminen vaatii Terveystalo-sovelluksen uusimman version.

Mittaus Terveystalon toimipisteessä

Ennen mittausta on paastottava vähintään neljä tuntia. Asiakaspalveluun ilmoittautumisen jälkeen mittaus tehdään laboratoriossa ottamalla verinäyte.

Tulokset saapuvat sovellukseen

Nightingale-mittauksen tulokset saapuvat Terveystalo-sovellukseesi viiden arkipäivän sisällä. Lähetämme tulosten valmistumisesta kertovan tekstiviestin. Sovelluksesta löytyvät ohjeet tulosten tulkintaan sekä hyvinvointia tukevia vinkkejä ja viikko-ohjelmia.

Hyvinvointisisältöjen hyödyntäminen

Noudata asiantuntijoiden laatimia suosituksia ja viikko-ohjelmia, poimi niistä parhaiten toimivat rutiinit ja tee pieni muutos kerrallaan. Muutosten vaikutukset nähdään seuraavalla mittauskerralla.

Uuden testin varaus

Määräaikaiseen 12 kuukauden lahjakorttijäsenyyteen kuuluu 2 terveysmittausta. Suositeltu mittausväli on 4 kuukautta. Palvelu on toistaiseksi tarjolla vain suomeksi.

Näin jäsenyys toimii

Osta lahjakortti verkkokaupastamme

Osta lahjakortti verkkokaupastamme. Lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Riittää kun saaja näyttää lahjakortin tai tilausvahvistuksen vastaanotolla. Lahjakortti on voimassa 12kk ostopäivästä ja hyvinvointijäsenyys vuoden ensimmäisestä mittauskerrasta.

Varaa aika

Lahjakortin saaja varaa ajan mittaukseen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jäsenyyden hyödyntäminen vaatii Terveystalo-sovelluksen uusimman version.

Mittaus Terveystalon toimipisteessä

Ennen mittausta on paastottava vähintään neljä tuntia. Asiakaspalveluun ilmoittautumisen jälkeen mittaus tehdään laboratoriossa ottamalla verinäyte.

Tulokset saapuvat sovellukseen

Nightingale-mittauksen tulokset saapuvat Terveystalo-sovellukseesi viiden arkipäivän sisällä. Lähetämme tulosten valmistumisesta kertovan tekstiviestin. Sovelluksesta löytyvät ohjeet tulosten tulkintaan sekä hyvinvointia tukevia vinkkejä ja viikko-ohjelmia.

Hyvinvointisisältöjen hyödyntäminen

Noudata asiantuntijoiden laatimia suosituksia ja viikko-ohjelmia, poimi niistä parhaiten toimivat rutiinit ja tee pieni muutos kerrallaan. Muutosten vaikutukset nähdään seuraavalla mittauskerralla.

Uuden testin varaus

Määräaikaiseen 12 kuukauden lahjakorttijäsenyyteen kuuluu 2 terveysmittausta. Suositeltu mittausväli on 4 kuukautta. Palvelu on toistaiseksi tarjolla vain suomeksi.

Tutustu myös näihin:

Terveystalon asiantuntijat käytettävissäsi

Jos haluat käydä Nightingale-mittauksesi tulokset läpi elintapoihin perehtyneen lääkärimme kanssa tai kaipaat tukea muutokseen, voit varata lisämaksusta ajan Terveystalon ravitsemusterapeutille, fysioterapeutille, lääkärille tai psykologille.

Tilaa lahjaksi

Anna lahjaksi Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyys. Jäsenyys maksaa 119 € / 12 kk ja sisältää kaksi Nightingale-terveysindeksin mittauskertaa sekä hyvinvointia tukevat asiantuntijasisällöt. Lääkäri- ja muut asiantuntijapalvelut ovat lisämaksullisia.

Lataa Terveystalo-sovellus

Terveystalo + Nightingale -jäsenyys toimii älypuhelimessa ja vaatii Terveystalo-sovelluksen. Löydät sovelluksesta mittaustuloksesi, sekä asiantuntijoiden hyvinvointisisällöt. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta ja huolehdi siitä, että käytössäsi on viimeisin sovellusversio.

Usein kysyttyä

Kokosimme vastaukset Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyyttä koskeviin kysymyksiin.

Miten voin tilata Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyyden?

Voit ostaa Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyyden lahjakortin verkkokaupastamme. Tämän jälkeen varaa aika Nightingale-mittaukseen Terveystalon toimipisteeseen. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen pankki- tai mobiilitunnuksilla. Jäsenyys maksetaan toimipisteen kassalla, jolloin lahjakortti/tilausnumero käy maksunvälineenä. Lataa Terveystalo-sovellus älypuhelimeesi tai päivitä se uusimpaan versioon. Saat mittaustuloksesi 5 arkipäivän kuluessa sovellukseen. Sen jälkeen pääset tutustumaan tuloksiisi ja ohjeisiin, joiden avulla voit lähteä tekemään muutoksia elintapoihisi ja parantamaan hyvinvointiasi.

Voinko perua Terveystalo + Nightingale -tilaukseni?

Koska tilaus on määräaikainen, sitä ei voi irtisanoa päättymään kesken 12 kuukauden sopimuskauden. Verkkokaupastamme ostetuilla Terveystalo + Nightingale -jäsenyyksillä on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden peruutussoikeus ostopäivästä. Mikäli kuitenkin käyt Nightingale-mittauksessa ennen 14 vuorokauden peruutusajan päättymistä, maksuton peruutus ei ole enää mahdollinen.

Kenelle tämä palvelu on tarkoitettu?

Kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille, jotka kaipaavat lisää tietoa terveydestään ja uutta motivaatiota elintapojensa muuttamiseen.

Mitä hyvinvointijäsenyyteen sisältyy?

Vuosimaksu 119 € sisältää kaksi Nightingale-terveysindeksin mittauskertaa sekä hyvinvointiasi tukevat Terveystalon tuottamat asiantuntijasisällöt. Terveystalon lääkäri- ja muut asiantuntijapalvelut ovat lisämaksullisia.

Miten jäsenyys maksetaan?

Terveystalon toimipisteessä ensimmäisen Nightingale-mittauksen yhteydessä. Verkkokaupastamme ostettu lahjakortti maksetaan heti oston yhteydessä.

Missä voin käydä Nightingale-mittauksessa? Onko tarjonta laajentumassa?

Mittaukseen pääset seuraavissa Terveystaloissa: Helsingin Kamppi, Tripla ja Itäkeskus, Espoon Iso Omena ja Tapiola, Turku Pulssi, Tampere Rautatienkatu, Lahti Aleksanterinkatu, Jyväskylä Väinönkatu, Oulu Albertinkatu, Kuopio Asemakatu, Lappeenranta Brahenkatu, Pori Lääkäritalo ja Seinäjoki Vapaudentie.

Palvelu lanseerattiin rajoitettuun määrään toimipisteitä varmistaaksemme, että jäsenet saavat tulokset Terveystalo-sovellukseensa riittävän nopeasti, 2-5 päivän kuluessa. Mittaustoimipaikkojen määrä laajeni toukokuun alussa 2022 (ks. yllä oleva listaus). Pysy ajan tasalla uusista mittaustoimipaikoista ja muusta ajankohtaisesta tilaamalla Nightingale-uutiskirjeen tästä.

Miten valmistaudun mittaukseen?

Ole syömättä ja juomatta vähintään neljä tuntia ja enintään 12 tuntia ennen mittausta. Vältä raskaita aterioita, jos syöt mittauspäivänä ennen mittausta. Voit juoda vettä ja ottaa henkilökohtaiset lääkkeesi.

Mihin Nightingale-terveysindeksin mittaus perustuu?

Terveysindeksi perustuu laboratoriossa otettavaan laskimoverinäytteeseen, josta mitataan magneettikuvausmenetelmällä useita kymmeniä veriarvoja. Testi mittaa kolesterolitasapainoa, tulehdusta, rasvahappotasapainoa, diabetesresistenssiä ja sydämen ikää. Testituloksia verrataan laajaan biopankkidataan, ja tuloksena muodostuu hyvinvointiasi kuvaava lukema, henkilökohtainen terveysindeksi. Mittaukset ovat CE-merkittyjä laboratoriotutkimuksia ja tulokset täysin vertailtavissa esimerkiksi perinteisellä tavalla mitattuun kolesteroli- tai verensokeriarvoon. Vertaamalla veriarvojasi biopankkidataan muodostuu hyvinvointiasi kuvaava lukema, uniikki terveysindeksi. Tietojasi ei kuitenkaan verrata muiden käyttäjien tuloksiin, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Mikä on Nightingale Health?

Nightingale Health on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on perustettu vuonna 2013. Mittauksessa käytetty MRI-verianalyysiteknologia on käytössä ympäri maailmaa, mutta verianalyysin tuottama terveysindeksi on Nightingalen kehittämä. Teknologia on yksi maailman laajimmin käytetyistä uuden sukupolven lääketieteellisen tutkimuksen työkaluista ja sillä on mitattu jo miljoonia verinäytteitä. Lue lisää Nightingale Healthista täältä.

Missä laitteissa palvelu toimii?

Palvelu toimii Terveystalo-sovelluksessa, joka toimii seuraavilla käyttöjärjestelmillä ja versioilla: Android 8.0 tai sitä uudempi sekä iOS (Apple) 11.0 tai sitä uudempi. Jos käytössäsi on vanha puhelin, et välttämättä pysty päivittämään sen käyttöjärjestelmää vaadittuun versioon. Turvallisen asioinnin varmistamiseksi käyttöjärjestelmäversioiden kriteerejä on päivitetty viimeksi helmikuussa 2022, jolloin sovelluksen tuki Android 8.0 -käyttöjärjestelmää vanhempiin versioihin päättyi. Jos Terveystalo-sovellus on jo käytössäsi, varmista että olet päivittänyt sen uusimpaan versioon. Terveystalo + Nightingale -hyvinvointipalvelu toimii sovellusversiolla 3.3.4 tai sitä uudemmalla.

En näe tuloksiani Terveystalo-sovelluksessa. Mistä on kyse?

Tulosten valmistuminen vie noin 5 arkipäivää. Varmistathan, että sinulla on käytössä viimeisin versio Terveystalo-sovelluksesta. Saat ladattua ja päivitettyä sovelluksen ilmaiseksi älypuhelimesi sovelluskaupasta.

Voinko käyttää tätä palvelua, vaikka minulla on todettu tietty sairaus?

Voit tilata palvelun, mutta sairautesi saattaa vaikuttaa tuloksiisi. Jos tämä tai mikä tahansa tuloksiin liittyvä asia askarruttaa, varaa aika Nightingalen mittausteknologiaan ja elintapoihin perehtyneelle Terveystalon lääkärille.

Miten seuraan elintapojen muutoksen vaikutusta terveysindeksiini?

Seuraat kehitystä käymällä seurantamittauksissa. Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäsenyyteen kuuluu kaksi mittauskertaa Terveystalon laboratorioissa, ja suositeltu mittausväli on neljä kuukautta. Osa muutoksista voi näkyä esimerkiksi kolesteroliarvoissa nopeamminkin, mutta joihinkin arvoista muutokset vaikuttavat hitaammin.

Onko palvelulle ylä- tai alaikärajaa?

Varsinaista alaikärajaa ei ole, mutta palvelu on tarkoitettu aikuisille. Yläikärajaa ei ole.

En pääse toiseen testiin. Saanko rahani takaisin? Voiko toinen henkilö käyttää puolestani toisen testin?

Kyseessä on vuoden määräaikainen tilaus, josta ei valitettavasti ole mahdollista saada rahoja takaisin. Jäsenyys on henkilökohtainen, eikä testaajaa voi vaihtaa.

Uusiutuuko jäsenyyteni automaattisesti vuoden kuluttua?

Terveystalo + Nightingale -jäsenyys on määräaikainen, joten se pitää uusia 12 kuukauden jälkeen.

Haluan ostaa Terveystalo + Nightingale-jäsenyyden lahjaksi. Miten toimin?

Palveluun on mahdollista ostaa lahjakortti verkkokaupastamme.

Voit myös ostaa Terveystalo + Nightingale -lahjakortteja yrityksesi henkilöstölle – lue lisää yrityslahjakorteista

Voiko Nightingale-mittauksessa käydä, jos on raskaana?

Verinäytteenä otettava Nightingale-mittaus on raskaana oleville turvallinen. Raskaus aiheuttaa kuitenkin kehossa sen verran isoja metabolisia muutoksia, että veriarvojen tulokset voivat poiketa huomattavasti ei-raskaana olevien suositustasoista. Siksi emme suosittele mittausta raskaana oleville.

Mitä veriarvoja ja muita mittareita Nightingale-palvelussa mitataan ja missä näen tulokset?

Veriarvot: Yhdessä mittauksessa yhdestä verinäytteestä analysoidaan kaikkiaan 37 eri veriarvoa. Kaikki veriarvot tallentuvat Terveystalon OmaTerveys -palveluun. Nightingale -palvelun kannalta 20 merkityksellisintä veriarvoa näet lisäksi Terveystalo-sovelluksessa. Sovelluksessa veriarvo ilmoitetaan sekä tarkkana lukemana että viitearvoon suhteuttavalla, havainnollisena liikennevaloasteikolla. Nämä 20 veriarvoa ovat: Kokonaiskolesteroli, HDL-kolesteroli, VLDL-kolesteroli, LDL-kolesteroli, triglyseridit, apolipoproteiini A1, apolipoproteiini B, ApoB/ApoA-suhde, omega-3%, omega-6%, PUFA%, MUFA%, SFA%, BCAA:iden eli haaraketjuisten aminohappojen (leusiini + isoleusiini +valiini) kokonaispitoisuus, glukoosi, glykoproteiinin asetylaatio.

Terveysmittarit: Veriarvojen perusteella hyvinvoinnillisesi lasketaan viisi terveysmittaria, jotka kartoittavat laajemmin hyvinvointiasi ja riskiä sairastua elintapasairauksiin. Nämä terveysmittarit ilmaistaan liikennevaloasteikolla, joten hahmotat helposti, onko tuloksesi hyvä vai huono. Terveysmittarit ovat: matala-asteinen tulehdus, kolesterolitasapaino, rasvahappotasapaino, sydämen ikä ja diabetesresistenssi.

Terveysindeksi: Kokonaishyvinvointisi ilmaistaan yhtenä havainnollisena ja vertailukelpoisena lukuna: henkilökohtaisena terveysindeksinä. Luku muodostuu vertailemalla veriarvojasi laajaan biopankkidataan, joka sisältää tuloksia kaikenikäisiltä ihmisiltä, joilla on vaihtelevat elintavat ja terveystaustat.

Millaisia johtopäätöksiä terveysindeksistä voi vetää yksilötasolla? Onko niistä olemassa vertaisarvioituja julkaisuja?

Terveysindeksi kuvaa yksilön mittaushetken biomarkkeriprofiilin osoittamaa riskiä, joka perustuu biopankkitutkimuksista saatuun dataan. Kyseessä on nimenomaan profiili eli indeksi muodostuu lukuisten biomarkkereiden yhteisvaikutuksesta. Tarkoituksena ei siis ole tulkita yksittäisten biomarkkereiden poikkeamia viitearvoista. Biopankkitutkimuksia on julkaistu laajasti.

Voiko mittauksen suorittaa muualla kuin mainituissa toimipisteissä?

Mittaukseen pääsee vain tietyissä Terveystalon toimipaikoissa. Mittaukseen voi tällä hetkellä varata ajan seuraaviin toimipaikkoihin: Helsingin Kamppi, Tripla ja Itäkeskus, Espoon Iso Omena ja Tapiola, Turku Pulssi, Tampere Rautatienkatu, Lahti Aleksanterinkatu, Jyväskylä Väinönkatu, Oulu Albertinkatu, Kuopio Asemakatu, Lappeenranta Brahenkatu, Pori Lääkäritalo ja Seinäjoki Vapaudentie. Tilaamalla Nightingale-uutiskirjeen saat uusimman tiedon kaikesta Terveystalo + Nightingaleen liittyvästä.

Olen Nightingale Healthin asiakas ja käyttänyt ensimmäisen mittauskerran heidän laboratoriossaan. Voinko nyt tulla toiseen mittaukseen Terveystalon labraan?

Aiemmin Nightingalelta ostettua jäsenyyttä tai siihen liittyviä terveysindeksin mittauksia ei voi yhdistää Terveystalon palveluun. Tulokset toki ovat täysin vertailukelpoisia eli jos jatkossa hankit jäsenyyden meiltä, voit helposti verrata tuloksiasi ja kehitystäsi aiempiin mittauksiin.

Tee hyvinvoinnistasi numero ja liity Terveystalo + Nightingale -hyvinvointijäseneksi